Wie vanaf 1 september de aanschaf van een brommobiel overweegt doet er verstandig aan eens af te reizen naar Zuidland en een bezoek te brengen aan de showroom van Van Trigt. Per die datum mag deze Zuidlandse onderneming zich namelijk officieel AIXAM dealer noemen voor Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en de Hoeksche Waard. Brommobielen bij een Hyundai dealer? Dat vraagt om uitleg!
We spreken verkoopleider Bart Wesdorp in de laatste week van augustus. De voorbereidingen zijn in volle gang en de eerste auto staat inmiddels in de showroom. Nieuwsgierig als we zijn vragen we naar de motivatie om te starten met het AIXAM dealerschap. “Wij zochten al langer naar uitbreiding van ons assortiment. Voorwaarde was wel dat deze uitbreiding niet zou concurreren met Hyundai, een merk dat wij bijna 35 jaar voeren, maar wel een hoog kwaliteitsniveau levert. De wegen tussen Van Trigt en AIXAM kruisten elkaar en de besprekingen liepen voorspoedig. En ja, dan mag je je ineens AIXAM dealer noemen”, vertelt verkoopleider Wesdorp vol trots.

Ontwikkelingen
Bart Wesdorp weet nog goed wanneer hij voor het eerst kennis maakte met de brommobiel. “Het was 1993, tijdens een vakantie in Frankrijk”; zo weet hij zich te herinneren. “Ik ben altijd een automan geweest en zag daar iets rijden dat veel weg had van een compacte auto. Ik heb toen de lokale dealer bezocht en me laten informeren over dit bijzondere voertuig. Ik ben de brommobiel vanaf die dag nooit vergeten, ondanks het feit dat ik me bij Van Trigt inmiddels 17 jaar inzet voor het merk Hyundai. Hij vervolgt: “mijn hernieuwde kennismaking met de brommobiel bij AIXAM Nederland enkele weken geleden stond in schril contrast met de auto die ik in 1993 bekeek. Wat een ontwikkeling heeft dit merk meegemaakt”.
Een blik op de professionele verkoopbrochure onderschrijft het enthousiasme van Bart. Naast de grote diversiteit aan modelvarianten is het de indrukwekkende lijst met uitrusting en opties die de aandacht trekt. ABS, airconditioning, achteruitrijcamera. Niets is onmogelijk zo lijkt het.

Breed modelgamma
Een nieuwe brommobiel voor € 8.650? Het kan. Van Trigt levert naast de normale AIXAM modellijn ook de Minauto. “Simpelweg voor de koper die nieuw wil rijden maar geen waarde hecht aan bijzondere luxe. Je zou het de meest rationele brommobiel kunnen noemen”, aldus Bart Wesdorp. Voor wie prijs stelt op meer comfort en uiterlijke verfraaiingen zullen de compacte City, de sportieve Coupe, de ruime Crossline of de stoere Crossover in overweging moeten nemen. Van Trigt informeert u graag over de mogelijkheden, die, zo lijkt het, grenzeloos zijn. Een bijzondere plaats in het gamma van AIXAM wordt ingenomen door de D-Truck. Een Pick-up die naar wens kan worden voorzien van een open of een gesloten opbouw. Ook voor dit voertuig volstaat een brommerrijbewijs.
De oplettende lezer heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat de AIXAM op de foto’s een bijzonder voertuig is. “Klopt, dit blauwe exemplaar is namelijk volledig elektrisch en kan middels de normale netspanning worden opgeladen. Echt uniek!”, legt Bart Wesdorp uit. Een blik in de showroom laat zien dat Van Trigt pioniert met alternatieve aandrijflijnen. “Kijk eens naar onze unieke ix35 FCEV, de eerste in serie geproduceerde waterstofauto ter wereld. Een heel bijzondere Hyundai. Maar een volledig elektrische AIXAM? Die is waarschijnlijk minstens zo uniek”, besluit Bart enthousiast.