Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Van Trigt is maatschappelijke betrokkenheid een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Dit komt onder meer tot uiting in de sponsoring van diverse lokale verenigingen. Zo leveren wij een financiële bijdrage aan verschillende sportverenigingen en sportparken in de regio middels het plaatsen van reclameborden en advertenties. Daarnaast worden regelmatig auto’s beschikbaar gesteld voor specifieke doeleinden, zoals bijvoorbeeld regionale wielerwedstrijden en wandeltochten. Naast sportsponsoring levert Van Trigt bovendien een bijdrage aan een groot aantal lokale evenementen zoals braderieën en dorpsfeesten.

Verantwoord ondernemen

Erkend Duurzaam

Hyundai-dealer Van Trigt streeft ernaar het certificaat Erkend Duurzaam in 2016 in ontvangst te nemen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door de BOVAG en is het bewijs dat Van Trigt in de gehele bedrijfsvoering maatschappelijk verantwoorde en duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. De woorden Planet, People en Profit staan dan ook centraal binnen de onderneming. Het doel daarbij is om rekening te houden met de gevolgen van alle activiteiten op het milieu en de mensen om ons heen, zonder het streven naar een winstgevende onderneming uit het oog te verliezen.

Het wagenpark van Van Trigt bestaat inmiddels grotendeels uit auto’s voorzien van groene energie labels. Zo is recent een unieke waterstofauto aan het wagenpark toegevoegd. Deze auto, genaamd ix35 Fuel Cell, is voorzien van een hypermoderne brandstofcel en is de eerste waterstofauto ter wereld die commercieel wordt ingezet en in serie wordt geproduceerd. In september 2016 is de Hyundai Ioniq geïntroduceerd in Nederland. Deze auto is leverbaar met een drietal zeer schone aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride en vanaf 2017 plug-in hybride. Samen met de waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell biedt Hyundai dan ook vier opties voor duurzame mobiliteit.

Ook op het gebied van afvalscheiding streven wij naar het maximaal haalbare. Het door Van Gansewinkel aan ons geleverde systeem maakt het mogelijk om ons restafval voor het grootste deel een tweede leven te geven. Het afval van vandaag vormt hierdoor de grondstof voor de producten van morgen. Of om in de termen van Van Gansewinkel te spreken: “Afval bestaat niet”!

Duurzaam ondernemen is een doorlopend proces. Het certificaat is derhalve geen eindstation. Wij zullen er structureel aan werken onze duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid naar een nog hoger plan te tillen. Onze jaarlijkse duurzaamheidsscan zal keer op keer bewijzen dat ons bedrijf aan de strenge eisen voldoet. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan een duurzame samenleving. Van Trigt; waar het dus draait om schone en duurzame mobiliteit!

Erkend duurzaam