De aller betrouwbaarste auto in het C-segment is … jawel … de Hyundai i30! Dat blijkt uit de jaarlijkse automankementen-enquête van de Consumentengids. De Hyundai i30 scoort het cijfer 9,0. Ter vergelijking: de VW Golf vinden we terug op plaats 10 met een 7,7.

De algemene conclusie van de automankementen-enquête van de Consumentengids is dat de autofabrikanten uit Japan en Zuid-Korea opnieuw de betrouwbaarste auto’s maken. Met als trotse nummer één in het C-segment dus de huidige generatie Hyundai i30, het model dat sinds 2012 wordt gefabriceerd in onze hypermoderne fabriek in Tsjechië.
Het minst in de garage
Van alle auto’s in zijn klasse vertoont de Hyundai i30 dus het minste aantal gebreken. Anders gezegd: met een Hyundai i30 kom je gewoon het minst in de garage. En dat is toch wel een lekkere gedachte. Niet alleen blijft je humeur langer goed, ook scheelt het behoorlijk in de portemonnee.

Het laat zich dan ook raden dat de Hyundai i30 ook als occasion populair is. Klik hier en bekijk ons actuele aanbod kwaliteitsoccasions.